<

MYERS ELLYETT

Mitchelton Backyard Room

Brisbane, Queensland, Australia

 

-

 

The Mitchelton Backyard Room is as much about conserving the existing workers cottage front as it is embracing and inviting the backyard in. The project involved the conversion of a poorly renovated workers cottage into a 4 bedroom family home with a modern extension.  The new living spaces are arranged on a stepped floor plan that directly connect the existing house to the backyard, a key brief requirement for the family. Conceived as a linear sequence of spaces, the front of the house contains the bedrooms and bathrooms, then steps down to the living spaces, culminating at the rear decks that embrace the backyard. Carefully positioned openings and fenestration direct views out and away from neighbouring dwellings whilst invite light and the prevailing breezes in. The house was constructed by the architect supported by friends and family.

 

-

 

Status: Complete

PHOTOGRAPHY © Mark Nilon

mail@myersellyett.com.au E

21 Agars St, Paddington, Queensland A